en hu es
en hu es

felhasználási területek

Pénzügyi Szektor

Pénzügyi területen az egyik legfontosabb biztonsági tényező a személyazonosság védelme. A biometrikus megoldások költséghatékony megoldást nyújtanak a pénzügyi terület bármely szereplője számára, a külső és belső biztonság növelésére.

Pénzügyi területen az egyik legfontosabb biztonsági tényező a személyazonosság védelme. A biometrikus megoldások költséghatékony megoldást nyújtanak a pénzügyi terület bármely szereplője számára, a külső és belső biztonság növelésére. Ez egy megtérülő befektetés, ugyanis a kezdeti beruházás költségeit a csökkenő adminisztrációs és üzemeltetési költségek, valamint a felgyorsuló ügyfélkezelés hamar visszahozza.

Alkalmazási lehetőségek a pénzügyi területen:

 • Belső IT-rendszerek védelme illetéktelen behatolókkal szemben (BS I Pass termékcsalád)
 • Jelszómentes biztonsági megoldás (BS I Pass termékcsalád)
 • Az átutalási rendszerek és a belső ügyintézés védelme
 • ATM bankautomatáknál a vénalenyomat alkalmazása másodlagos azonosítóként (BS LifePass)
 • Vénalenyomat használata PIN-kód helyett (BS LifePass)
 • Kártyamentes beléptetési megoldások (BS GateKeeper)
 • Biometria-alapú munkaidő nyilvántartás (BS LifePass)
 • Széfek biztonsági megerősítése vénaszkennerrel (BS GateKeeper)
 • Vénalenyomat alkalmazása elsődleges azonosítóként az online bankolás során (BS LifePass)

Főbb alkalmazási területek pénzügyi területen

Bankautomaták, ATM-ek

A bankautomata használata során a vénalenyomat segítségével másodlagos biztonsági réteg építhető be. Az ügyfél bankkártyájának chipje tárolja az ügyfél biomterikus adatát és ezt hasonlítja össze a bejelentkezéskor az ATM-terminálba beépített szkenner által beolvasott adatokkal. A biometrikus minta nem reprodukálható és ellopni sem lehet, a terminálból sem, mivel a rendszer ezt nem tárolja.
Emellett lehetséges egy központi adatbázisban tárolt minta összevetése a terminál szkennerével beolvasott mintával.

Online banking megoldások

Az internetes bankolás tranzakciói során az ügyfél a birtokában lévő vénaszkenner segítségével azonosítja magát. A minta kezelése hasonló a bankautomatáknál alkalmazott módszerhez.

Bankfiók megoldások

A személyes bankolás esetében az egyik leggyakoribb csalási forma a személyazonossággal való visszaélés. A vénaszkenner alkalmazásával ez a biztonsági rés megszüntethető, ha az ügyfelek annak segítségével azonosítják magukat. (BS LifePass)
A bank ügyfélterén kívül eső területek védelmére is ideális a vénaszkenneres leolvasás, amelyhez teljes körű ügyviteli rendszer is csatlakoztatható. (BS GateKeeper)
A banki számítógépes hálózat védelme is megerősíthető a biometrikus azonosítási réteg integrálásával. Így kizárható az illetéktelen személyek hozzáférése a banki számítógépekhez. (BS Log in, biometrikus Windows-bejelentkezés)
A biometrikus azonosítás akár teljes jelszó-adatbázisokat is kiválthat, de egyedi azonosítási szintek kialakítására is lehetőség van.
Főbb BioSec termékcsaládok:
A BioSec legfőbb biztonsági megoldásai:
GateKeeper, teljes körű vénaszenzor-alapú beléptető rendszer. Bármely meglévő rendszerbe szabványos interfészen keresztül integrálható.
LifePass, személyazonosító rendszer. A vénaszenzoron alapuló biometrikus személyazonosítás ez esetben köztes szoftveren keresztül történik, így könnyen integrálható harmadik rendszerbe.
BioKrypt, biometrikus e-mail titkosítás, amely megszünteti a jelszó alapú biztonsági réseket és garantálja, hogy tényleg csak a jogosult személy nyithatja meg az e-maileket.
BS Login, biometrikus bejelentkezési megoldás (Windows), amely megszünteti a jelszó alapú biztonsági réseket és lehetővé teszi, hogy a jogosult személy léphet be a számítógépbe.
A BioSec technológiája a moduláris felépítésnek köszönhetően költséghatékonyan illeszthető a már meglévő biztonsági rendszerekhez.

Készpénzmentes fizetés

A biometrikus rendszerek segítségével könnyen, gyorsan és biztonságosan bonyolítható le a fizetési folyamat, legyen szó étteremről, idegenforgalomról, színházról vagy más fizetési lehetőségekről.

A rendszer kiválasztása során az alábbi tényezőket érdemes figyelembe venni:

 • költséghatékonyság, szükséges hardver infrastruktúra mértéke
 • adatkezelés biztonsága
 • gyors adatfeldolgozás
 • személyazonossággal való visszaélés kockázatának mértéke

A BS PayHAND zárt körű készpénzmentes fizetési megoldás ötvözi a legújabb biometrikus személyazonosító technológiát a teljes körű ügyviteli rendszerrel.
A vénaszkenner-alapú biometrikus azonosítási rendszerek kifejezetten pénzügyi területen jó választás, mivel a vénalenyomat nem másolható, így, másodlagos azonosításként alkalmazva akkor sem tudják illetéktelenek a bankkártyákat használni, ha fizikailag megszerzik azokat, mivel a biometrikus azonosító az ügyfél kezében van.
A BioSec megoldások alkalmazásának előnyei a készpénzmentes fizetés területén:

Legmagasabb szintű biztonsági minősítés
1 másodperc alatti azonosítási idő
Testreszabható rendszer, amely mindenmeglévő rendszerhez illeszkedik
Alacsonyabb készpénz-kezelési költségek
A PayHAND rendszer egy központi magra épülő moduláris megoldás, amely minden esetben testreszabottan integrálható a meglévő rendszerekbe.

Biztonságos és automatikus: érintésmentes fizetés

Az érintésmentes készpénzmentes fizetés optimálisabb megoldás a pénzügyi szektor szereplői számára, mivel felgyorsítja és felhasználóbaráttá teszi az ügyintézést, csökkenti a kezelési költségeket és garantálja az ügyfelek biztonságát.

Törzsvásárlói programok

A BioSec megoldásai a készpénzmentes fizetés mellett törzsvásárlói rendszerek, programok kialakítását is lehetővé teszik, törzsvásárlói kártyák használata nélkül.

További felhasználási területek

Egészségügy

A személyes adatok védelme és a személyazonossággal való visszaélés megakadályozása az egészségügy egyik legfontosabb prioritása. A BioSec termékcsalád ötvözi a legmagasabb biztonsági szintet a felhasználóbarát tulajdonságokkal.

Kritikus Infrastruktúra

Az egyes országok egyik fő stratégia prioritása kritikus infrastruktúrájuk védelme. A BioSec termékcsalád ötvözi a legmagasabb biztonsági szintet a felhasználóbarát tulajdonságokkal.

Készpénzmentes Fizetés

A szolgáltatási egységtől függetlenül, legyen szó étteremről, idegenforgalmi létesítményről, színházról stb., a gyors és megbízható fizetési folyamat az egyik legfontosabb eljárás, amit egy fizetési rendszernek teljesítenie kell.